Ana içeriğe atla

Asteğmenlik Sınav Aşaması 7. İstasyon

Yedek subay sınavı yani asteğmenlik sınavı soruları nasıl olacak sorusuna gelelim. Daha önce örnek benzer soruları yazmıştım. Birebir aynısı değil tabiki ama en azından bir bilginiz olmuş olur. Soruları tekrar yazmama gerek yok daha önce yazdığım yazıya göz atmanız yeterlidir.
Yedek subay sınavı, asteğmenlik sınav merkezinde 7. istasyondur. Yani sondan bir önceki istasyondur. En uzun süren kısacası en çok zaman kaybı bu aşamada olmaktadır. Normalde 1 saat falan sürüyor ama erkende bitebilir. Görevli komutanlar soruyor devam eden var mı diye eğer yok derlerse sınavı bitiriyorlar. Tek bir kişi bile devam ederse tüm grup beklemek zorundadır. Arkada adam bırakmak olmaz askeriyede...
Sınav salonunda aday numaranıza göre oturuyorsunuz. Daha sonra soru kitapçığı veriyorlar. Soru kitapçığına işaretlemek yasak. Daha sonra başka adaya veriyorlar büyük ihtimalle... Kitapçığın üzerine işlem ve karama yapmak yasak olduğu için size bir tanede boş kağıt veriyorlar. ( Hiç alışamadım boş kağıda işlem yapmayı el alışkanlığı olduğu için elim hep kitapçılığı karamak geliyor. Genelde benim kitapçığım sınav sonunda karalama defterine dönerdi. Sadece işlem için karalamıyorum normal karalama yapardım.) Hiç sevmedim bu yüzden bu sistemi... Ama en mantıklısı buydu nede olsa kısmen formalite bu sınav. Boşuna israf olurdu. Herkes için bir kitapçık... Sınavın cevaplarını da askerlik şubesinden verilen optik formun en alt kısmındaki 25. cevaplar bölümüne işaretliyorsunuz.
Sarı zarflara herkes gözü gibi bakmıştır. Bunun sebebi içindeki optik form yüzündendir. Aman dikkat edin optik forma hiçbir şey olmasın. Gözünüz gibi optik formu korumak için sarı zarfınızı iyi koruyun. Yoksa başınız çok ağrır.
Bu yazımı 6 Aralık 2010 da yazıyorum yani 6 gün sonra askere başlayacağım. Ama yazı mart 2011 de yayınlanacak. Yani o sıralar askerde olacağım. İnşallah askerliğimin sonlarına yaklaşmış olacağım. Size de şimdiden hayırlı teskereler... Olayı soğutmadan hemen yazıyorum. Sonra yaz yazmak istemeyeceğim yada aklıma gelmeyecek. O yüzden de erkenden yazayım dedim. Geleceğe not yazmak gibi oldu.
Bu yazıyı yazarken stres içindeyim ama yayınladığı zaman vay be ne kadar da hızlı geçmiş zaman diyeceğim inşallah. Bu günleri hatırlayacağım. Askerlikten önceki işlemler ne kadar yorucu geçsene güzel bir anıydı. Bakalım askerlik nasıl geçecek. Daha sonra anlatırım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.