Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ağustos 21, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Askerde Şafak Saymak

Asker de aklınızdan hiç çıkmayacak şeylerin başında şafak saymak geliyor. Her gün, her saat hatta her dakika şafak aklınıza gelir. Aslında şafak saymazsanız askerliğiniz daha hızlı geçiyor ama ister istemez şafak sayarsınız siz saymazsanız bile diğer arkadaşlarınız sayar o yüzdende sizde sürenizi aklınızdan düşürmezsiniz. Şafakta bazı sınırlar vardır. İlk önce 100ler klübüne girersiniz yani son 100 gün daha sonra plakalara düşme hedefimiz var buda son 81 günü temsil eder. Daha sonra 1 ay hedefiniz bulunmakta sonra 1 hafta ve en son 000 şafak doğan güneş demek için gün sayarsınız.

Askerde Kitap Okumak

Asker de kitap okuyabilir miyim diye soran birçok kişi bulunmaktadır. Kitap okumak askerde tabiki de yasak değildir. Ama acemilik ten sonra kitap okumak için fazla zamanınız bulunmamaktadır. Kitap okumak için bazı zamanlar var. Örnek vermek gerekirse; acemilik dönemi, nöbet yoksa hafta sonları, nöbetten düştükten sonra gibi zamanlarda boş vakitler bulabilirsiniz. Diğer zamanlarda boş vakitler uyku ile geceyi kesindir. Çünkü vücudumuz gün içinde çok yorulmaktadır.

341. Kısa Dönem Yemin Etmeye Başladı

341. Kısa Dönem olarak askere gidenler yemin etmeye başladı. İlk yemin edecek kısa dönemli ler bu Cuma yemin edecekler. Yani 14 günlük bir acemi dönemi nden sonra yemin edecekler. Diğer 341. kısa dönem olarak askerlik yapanlar ise; 2 hafta sonra  yemin edecekler. Şimdiden yemin edecek tüm askerlere hayırlı teskereler dilerim.

Disko Ne Demek?

Askerlik te en çok bilinen yerlerden bir yer olan Disko'nun anlamı nı bilmeyen birçok kişi vardır. Bende eskiden bilmiyordum. Askerlik te ceza yiyen askerler disko diye adlandırılan yerde kalırlar. Disko ismi ni espri olsun diye askerlerin koyduğunu sanıyordum. Ama öyle değilmiş. Geçenlerde bir yarışma programında öğrendim diskonun anlamı nı. Belki merak edenler olur diye yazıyorum. Gerçi başka sitelerde   diskonun anlamı vardır kesin. Ama benimde sitemde yer alsın diye diskonun anlamı nı yazıyorum. Disko ; disiplin ve koğuşun ilk gecelerinden meydana  gelmektedir. Yani disiplin koğuşunun kısaltılmasıdır.