Ana içeriğe atla

Askerde İşinize Yarayacak Malzemeler

Daha önce asker.com da gördüğüm bir listeyi sizlerle paylaşmıştım. O listede askeride makul bir para karşılığında verilen çantanın içindeki malzemeleri yazmıştım. Malzemelerin yanlarında da görüşlerimi yazmıştım. Aslında o çantanın içindekiler fazlasıyla size yeter ama şuan aşacağım listedekileri de alırsanız iyi olurmuş. Şöyle bir göz gezdirdim gerçekten de işe yarar eşyalar bulunuyor listede. Götürüp götürmemek artık size kalmış. Ama aşağıdaki listedekilerin çoğunu askeri kantinden de satın alabilirsiniz. Askerde ihtiyacınız olan her şey satılıyormuş. Biliyorsunuz askeriye kar etme derdinde olmadığı için kantinde satılan eşyalar, yiyecekler ve içecekler çok çok ucuzdur. O yüzden yanınızda fazla eşya götürmeyin. Ama askeriyeye alışana kadar eşya götürürseniz yeterli olacağını düşünüyorum. Zaten zaman geçtikçe kurdu olursunuz yeter ki kendinizi ortamdan uzak tutmayın. Burnunuz havalarda olmasın. Askeriye size ayak uydurmaz, siz askeriyeye ayak uyduracaksınız. Yoksa zamanlar geçmez diye yorumumu yapıyorum. :)

Neyse ben listeyi yazmaya başlayayım.

* İki adet ufak kilit (biri postal için diğeri çantanın fermuarını kilitlemek için) "Dolap için kilit almanıza gerek yok. İstisnalar hariç askeriyede dolap kilitlemek yasaktır."
* Pijama; mevsime göre eşofmanlar aynı işi görebilir. "Çizgili bir pijama alıp gidin.:)"
* Eşofman alt/üst "JanJanlı bir eşofman götürmeyin. Koyu renkte götürün. Siyah, Koyu yeşil gibi."
* Siyah çorap (Yıkamak ve özellikle kurutmak kolay değil; ayağının terlemesini hesaba katıp, bütün gün postalın içinde olacağını da düşünerek, ne kadar götüreceğinize karar verin. Soğuk dönemler için masraftan kaçınmayıp dağcıların kullandığı çoraplardan alabilirsiniz.)
* Postal için tabanlık (Ortopedik alırsanız ayağınız daha rahat eder, yalnız o durumda postalınızı iki boy büyük almayı unutmayın)
* İç çamaşırı (Aynen çoraplarda oldugu gibi yıkama zorluğunu unutmayın, mümkün olduğunca çok bulundurun.)
* Bir çift eldiven veya eldiven içi "Özellikle soğuk şehirlerde askerlik yapacaklar kesin alsın. Karlı havalarda eller donuyormuş resmen."
* Havlu, banyo ve yüz için "Özellikle yüz havlusu alın. Yastığın üstüne örtersiniz titiz olanlar kesin götürsün."
* Pilli traş makinasi, pil "Pratik oluyormuş. Sabahları çok sıra oluyormuş. Ama çokta kaliteli bir makine götürmeyin. Yer değiştirme oluyormuş askerde."
* Traş köpüğü, jilet kullanıyorsanız. "Fazla götürmenize gerek yok 5li paket alsanız yeter. Sonra bittikçe kantinden alırsınız."
* Kolonya "Plastik şişede olsun."
* Diş fırçası, diş macunu "Özel marka kullanıyorsanız götürün. Özellikle fırça kabı olanları tercih edin. Daha hijyenik olur."
* Sabun, şampuan "Alın işte bir marka :)"
* Krem veya benzeri cilt kurumasını önleyici malzeme "Daha önce okuduğum yazılarda kremler işe yarıyormuş."
* Vitamin (İlaç ve vitaminler girişte kontrol ediliyor, fazla ilaç götürmeyin. Her ilaç alınmıyormuş içeriye...)
* Plastik bardak "Bence çokta işe yaramaz diye düşünüyorum. Ama belkide işe yarar."
* Tırnak makası "İşe yarar."
* Ayak için pudra "Kesin alın. Hemde ilaçlı pudralardan alın. Her gecede ayak parmaklarınıza sürün. Mantar olayı çok fazla oluyormuş."
* Yara bantı, postal vurması halinde kullanılacak cinsten ortasi delikli nasır bantları "Yanınızda bulunsun."
* Kulak tıkacı (koğuştaki horlamaya karşı) "Hassas kulakları olanlar alsın."
* Göz bağı (koğuşlar her zaman karanlık değil, özellikle ranzanın üst katında yatıyorsanız) "Ranzanın alt tarafını alırsanız sorun ortadan kalkar."
* Kalem, kağıt "Kaliteli bir kalem olmasın."
* Ameliyat raporları (sağlık nedeniyle yapılmaması gereken şeyleri belgelemek için)
* Çantanızın ve diğer eşyanızın (mesela kepiniz) üzerine numaranızı yazmak için koyu renkli bir marker "Yer değiştirme durumunda size ait eşyaları tespit etmeniz için kolaylık olur."
* Pilli, ufak okuma lambası. Traş olmak, dikiş ya da okumak için kullanışlı olabilir. "İşinize yarayabilir."
*Küçük bir ayna "Traş sırası olursa sizde kendi aynanızla traş olabilirsiniz."
* Üniformalardaki dikişler kolay sökülebilir. Dikiş yerlerini tutturmak için bir miktar tutkal. "Pratik çözüm işe yarar ama siz yine üniformayı alınca hemen düğmeleri sağlamlaştırmak için üstlerinden dikin."

Bu listedekilerin %99'unu askerde de temin edebilirsiniz. Ama siz yine askere alışana kadar gerekli ihtiyaçlarınızı önceden alın ki kafanız rahat olsun. Çünkü askerde köyden indim şehre gibi olacak. Sudan çıkmış balık gibi olacaksınız. En azından çoğumuz böyle olacağız. Daha önceki listeye de göz atmak için tıklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü...

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl...

Askerde Tertip İsimleri

Şimdide üst devre lerin yeni gelen alt devre lerine taktıkları isimlere gelelim. Üst devre 1 alt devresine; Alt Devre , 2 alt devresine; Çömez , 3 alt devresine; Piç Torun , 4 alt devresine de Has Torun der. Askere gitmeden bu isimleri bilinde sonra üst devre size bunları söyleyince bozulmayın hemen. :) Kaynak