Ana içeriğe atla

341. Dönem Yedek Subaylik Sinavi Ne Zaman?

Daha önce 337. Dönem Yedek Subaylık Sınavına girmiş biri olarak sizi bilgilendirmek isterim. İlk olarak 341. Dönem Yedek Subay Adaylarına başarılar dilerim. Son 7 gününüz kaldı sınav tarihine bir çoğunuzda heyecan vardır. Bazılarınızda az yada çok burukluk ta vardır. Nede olsa askerliğe az kaldı. Normalde askerlik öyle yada böyle geçiyor. Size kolay geçiyor diyemem ama sonuçta askerlik bitiyor. Bu yüzden de askerliği kafanıza takmayın çünkü taksanız da takmasanız da askerlik görevini yerine getirmeni gerekmektedir. Askerlik bitince de üzerinizdeki yük azalmış olacaktır. Neyse ben asıl konuya gireyim. 
341. Dönem Yedek Subaylık Sınavına 1 - 2 - 3 Ağustos 2011 tarihlerinde girebilirsiniz. Bu belirttiğim üç günde istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Yani ilk gün gidersem asteğmen olurum son gün gidersem kısa dönem olurum diye aklınızdan geçmesin. İhtiyaç olduğu sürece hangi gün olursa olsun sizi o ihtiyaç doğrultusunda alırlar. Bu yüzden de kafanıza bu tür şeyleri takmayın. Ben asteğmenlik sınavına işim hemen bitsin bu sınav sıkıntısından kurtulayım diye ilk gün gitmiştim. Çok sıra vardı gece yarısı gitmeme rağmen saatlerce sırada bekledim. Son gün gidenler hemen girmişler. Ama şans işte ben son gün yığılma olur sanmıştım. Birde ilk gün gitmemin sebebi son günleri ailemle geçirmek istememdi. Askerlik stresi insanı zorluyor. Ben askerlik bitene kadar bu askerlik biter mi diye asker arkadaşlarıma sordum sürekli. Son gün bile bitmeyecek gibi geliyor. Geçmişe bakınca vay be nasıl geçmiş o zamanlar diyorsunuz ama geleceğe bakıp off ya daha koskocaman 3 gün var diyorsunuz. Bakın 3 gün bile çok uzun geliyor. Askerde kafasına takmayan kişilerin askerliği hızlı geçiyor. Gerçekten öyle kafana hiç birşey takmazsan günler hızlı geçiyor. 
341. Kısa Dönem Askerlere yada 341. Dönem Asteğmenlere şimdiden başarılar dilerim.

NOT: Asteğmen olursanız da 12 ay sonra askerliğinizin biteceğini unutmayın. Nede olsa sizde askersiniz. Uzun dönem askerlere zorluk çıkarmayın. Fazla samimi de olmayın. Birde kısa dönem askerlere de büyüklük yapmayın nede olsa onlarda sizin gibi aynı yollardan geçti. Rütbe bende diye onları ezmeyin. Benim askerlik yaptığım yerde bazı Asteğmenler, kısa dönemleri sevmezdi. 2-3 Ay sonra askerliklerinin biteceğini unutmuşlar sanki ömür boyu askerlik yapacaklarmış gibi davranırlar. Belki 1-2 yıl sonra meslekte yada normal hayatta karşı karşıya geleceğinizi unutmayın. Bir birinizin yüzünüze bakacak durumda ayrılın.
Mesleği askerlik olan kişilerin yapması zorunuza gitmez ama asteğmenlerin sizi ezmesi zora gider.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.