Ana içeriğe atla

Yedek Subay Sınav Merkezinde Neler Oluyor?

Saatlerce beklediğiniz sınav merkezinin kapıları açıldıktan sona kapının önünde bir asker veya bir görevli belirecek. İşte o an anlayacaksınız faaliyetin başladığını. Artık son grup bitene kadar süren bir faaliyetin bir parçası olacaksınız. Umarım ilk girenlerin içinde olursunuz da faaliyetin bitimine kalmazsınız. Neyse konumuza dönelim. Kapının önünde olan asker veya görevli elindeki kağıttan sırasıyla isimleri okuyacak. İsmini duyan hemen gitsin yerinizi kaptırmayın. Malum uyanık çok var. İsmi okunan kişiler içeriye alınıyor orada genel bir arama yapılıyor. Yanınızda cep telefonu getirdiyseniz görevli askere verin kontrol sırasında görevli asker cep telefonuna bir etiketle numaralandırıp etiketin numarasını size söylüyor. Çıkarken numarayı söyleyip tekrar cep telefonunuzu alabiliyorsunuz.


Yanınızda cep telefonu yoksa yada içeri girmeden önce asteğmenlik sınav merkezine beraber geldiğiniz arkadaşınıza veya ailenizden birine emanet ettiyseniz içeri girmeye başlıyorsunuz. İçeriye 50'şerli gruplar halinde alınıyorsunuz.  Kural şudur; 50 kişi girer, 50 kişi çıkar. Tüm işlemler aynı anda yapılması gerekiyor. Bir formu siz 5 dakikada doldurabilirsiniz ama başka birisi 50 dakikada dolduruyorsa onu beklemek zorundasınız. Şubeden aldığınız sevk zarfının üzerinde içeriye giriş numaranız yazıyor. Dışarıda yazılan listede sıranız farklı olabilir. Zarfın üzerindeki ile listedeki numaranız farklılık gösterebilir. Zarfın üzerinde yazılan numara ile otobüslere çağrılacaksınız. Bunun yanında size birde kumanya fişi verilecek."Ordu askerini her zaman düşünür."  Bu verilen kumanya fişi ne işe yarar? Size verilen kumanya fişi sizin için özel olarak hazırlanmış ve o güne özel bir yemek fişidir.
Normal yemek saatlerinde içeride olursanız yemekleri sıcak sıcak yiyebilirsiniz. Kumanyanın içeriği sınav merkezinden sınav merkezine göre değişebilir. İçeriğini yazmayacağım. Sürpriz olsun :) Ama merak etmeyin gayet güzel yemekler var. Yemek, tatlı, içecek hepsi düşünülmüş.

Yemeği bırakıp olayımıza tekrar dönelim. Otobüs sizi sınavın olacağı yere taşıyacaktır. Bir görevli asker şu numaradan şu numaraya kadar olanlar binsin diye bağırır yada söyler. :) Sizde binersiniz. Sonrası artık size kalmış. Benden bu kadar.

Not: Ben daha askere gitmedim nasip olursa bu sene gideceğim. İnternette dolaşırken öğrendiğim bilgileri sizlerle buluşturmak istedim. Ve tek bir yerde toplamak istedim. İsteyen kişiler ana kaynağından da okuyabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.