Ana içeriğe atla

Eşit Süreli Askerlik Hemen Çıkmaz

Tek tip oldu eşit süreli askerlik yani herkes er olarak yapmayacak. Herkes 12 ay askerlik yapabilir ama tek tip olarak yapması mantıklı olmazdı. Askeriyede bunu dikkate alarak eşit süreli askerliği gündeme getirecektir. Lisans okumuş gençlere rütbe verilerek 12 ay yaptırmak daha makul görünmektedir. Okumamış gençlerde 12 ay er olarak yapacaklar. Bu sayede hem ordu hemde gençler kazanmış olacak. Ordu istediği gibi okumuş gençlerden daha çok yararlanmış olacak. Şuana kadar medya resmi bir açıklama olmadan insanları çok yanlış yönlendirdi. Bir çok söylenti ve iddaa ortalıklarda dolaştı. Sonuç ne oldu söylentilerin %99 yalan çıktı. Bir gün dedikleri bir başka güne uymadı.
AskerAGA'nın düşüncesini merak ediyorsanız hemen söyleyeyim. AskerAGA'ya göre bu eşit süreli askerlik yasası hemen çıkmaz ve çıkamaz. Bunun bir çok sebebi bulunmaktadır.
Biliyorsunuz ki asker sayısı kırmızı kitaba göre belirlenmekteydi ama şimdi kırmızı kitap değiştirildi. Ve düne kadar tehdit görülen ülkeler artık tehdit görülmemektedir. Bu yüzden de asker sayımız azalacak. Bunu da dikkate alırsak yasanın çıkması hemen çıkmaz. Zaten hemen çıkmayacağı aslında belliydi. Ordu sadece hazırlık yaptı. Bu işler pat diye olmaz. Bir günde değişmez bu tür köklü sistemler. Çünkü bir çok kişiyi ve kurumu etkileyecek bir yasa bu. 
Ben nereden biliyorum bunları aslında bu yazdıklarım %100 benim görüşüm değil. Ben sadece izlediğim, okuduğum ve duyduğum şeyleri sizlere kendi yorumumla aktarıyorum. Olay bundan ibaret sadece analiz yaptım.
Asıl olaya gelelim 337. dönemde yani ARALIK 2010 da gidecekler. Kafasına hiçbir şey takmasın çünkü onları olumlu yada olumsuz bir etkisi olmaz. Biliyoruz ki seçimler olacak hiç bir siyasi güç oy kaybetmek istemez. Seçimlerden önce sadece sözlerle geçiştirilir. Tam olarak seçimlerden sonra ele alınır. Ve oda lisans okumuş kişileri olumsuz etkilemez. Ya 6 ay ve yedek subay olarak devam eder hak yada süre eşitlenir ama rütbe verilir. Bence bir çok okumuş kişi rütbeyi kabul eder.
Bazı kişiler yedek subay olmak istemez hemen gidip gelmek ister ama mesela ben yedek subay olmak çok isterim. Benim gibi birçok okumuş kişide vardır. Ben eskiden beri asker olmak istemişimdir. Ama rütbeli asker... Askerin ayrı bir havası vardır. Karizması vardır. Rütbem olsun 15 ay olsun.
Okumuş kesim yaşını almış olduğu için hemen iş kaygısına girmektedir. O yüzden de 6 ay yapıp gelmek istiyor.      
Ama ne olursa olsun hayırlısı olsun askerlik. Arkadaş ortamı iyi olsun yeter. Askerliğinde ayrı bir yeri var ve her Türk vatandaşı bence bu anı yaşaması lazım.
Sünnet olmadan erkek, Asker olmadan ADAM olunmaz :D:D:D

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.