Ana içeriğe atla

Askere En Uygun Telefon Kartları

Evet arkadaşlar şimdiye kadar askerlik öncesindeki olayları yazdım. Artık askerlik anına gelelim. Askerlikte en çok ailenizi özleyeceksiniz. Özlediğiniz anda hemen ailenizi aramak isteyeceksiniz. Onun içinde telefon kartına ihtiyacınız olacak. Telefon kartını kantinden satın alabilirsiniz ama ilk günlerde hemen temin edemeyebilirsiniz.
Sizin gibi yanında götürmeyenler de satın alacak kantinden bu yüzden de kantinde telefon kartı tükenecektir. Bu yüzden de yanınızda götürmeniz de fayda olacaktır. Şimdi size ankesörlü telefon kartları hakkında kısa bilgiler vereceğim.
1- TT Kart: Bu kart klasik bildiğimiz ankesörlü karttır. 5 TL - 10 TL - 25 TL olarak çeşitleri vardır. 5 TL'lik TT Kart ile 55 dakika şehirler arası konuşabilirsiniz. 10 TL TT Kart ile de 112 dakika şehirler arası konuşabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayınız.

2- Kontörlü Kart: Bu kart ile yapacağınız görüşmeler sabit telefondan standarthatt ile yaptığınız gibi ücretlendirmeye tabi olacaktır. Kontörlü kartlar 50 - 100 - 200 ve 350 olmak üzere 4 çeşidi vardır. 50 Kontör 3,75 TL, 100 Kontör 7,50 TL, 200 Kontör 15 TL ve 350 Kontör ise 19 TL olarak ücretlendirilmekte. Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayınız.

3- Aile Kart: En ideal kart bu kart askerler için en azından bana çok mantıklı geldi. Bu kartı almak için Telekom şubelerine yada telekom merkezlerine gitmeniz lazım. Aile kartı almak için 1 TL vermeniz yetiyor. Daha sonra herhangi  bir sabit hata bağlayacaksınız. Bunun için hat sahibi telekomu arayıp Aile Kartını sabit telefona sağlaması yetecektir. Daha sonra Aile Kartı ile yapacağınız konuşmalar ev veya iş telefonundan düşecektir. Konuşmalar normal tarife üzerinden düşecektir. Yani siz Ankara da askerlik yapıyorsunuz. Aradığınız yerde Antalya o zaman şehirler arası konuşma yapacağı için ev veya iş telefonu faturasından şehirler arası tarifesi düşecektir. Eğer aynı şehirde askerlik yapıyorsanız o zaman şehir içi tarifesinden düşecektir.
Mesela ben şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum. Turk Telekomun Ev Avantaj Tarifeleri var. Bunlardan Ev Tarifesi 100 veya 200 seçeceğim. Eğer ev avantaj 100 tarifesi seçersem ayda 100 dakika şehir içi ve şehir dışı konuşma hakkım olacak. Ev tarifesi 200 seçersem de 200 dakika konuşma hakkım olacak. Ayrıca ilk 3 ayda 2 katı konuşma hakkı verecekler. 100 için 100 dakika, 200 dakika içinde 200 dakika verecekler. Buda yeter aslında ama bide 7 TL vererek şehirler arası ayda 3000 dakika konuşma hakkı verecekler. Aile Kartı ile konuştukça bu dakikalardan düşecek. Bu sayede de hem askerde cebimden para çıkmayacak hem de ev telefon faturası çok gitmeyecek. Çünkü bize yıllık ortalama 25 - 30 TL gelmektedir. Şuan klasik hat kullanıyoruz. Sabit ücret yaklaşık  14 TL falan. Ama ev avantaja geçince 100 için 19,90 TL, 200 için 24,90 TL veriyoruz. İşte böyle bir şey... Benden bu kadar daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

Artık sizin için hangisi daha uygunsa onu seçin. Ben elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Umarım işinize yaramıştır.

Yorumlar

  1. Ben Aile kart aldım, herkese öneririm. En mantıklı çözüm bu olarak görünüyor.

    Kartım çalınırsa diye korkmayın çünkü şifreli. Ayrıca görüşme limiti var, ne kadar isterseniz o kadar ama max.2000 kontörlük görüşme yüklüyorlar, şöyle ki 2000kontörlük görüşme 160tl lik fatura anlamına geliyor, eğer o kart bağlı olduğu hattın faturasına 160 lira eklerse kart bir sonraki faturaya kadar devre dışı kalıyor.

    Ayrıca kartın bir diğer güzel yanı, sabit ücreti yok, eğer hiç kullanılmazsa sadece ilk aldığınız 1tl lik ücreti vermiş olursunuz, sonra da kartı kırıp atabilir veya lazım olur belki diye saklayabilirsiniz. Arkadaşımızın yukarıda örneğini verdiği gibi akılcı bir tarife de seçerseniz, mesela 7tl ye 3000dk ş.arası opsiyonunu ben de kullanacağım çünkü doldurma imkanımız olmayacak. Yalnız 7 TL+telefonun sabit ücreti ve tarifesinin ücreti olacak bilginiz olsun, fatura 7tl olmayacak yani.

    Telekom tarifeleri için şuraya bir göz atmanızı öneririm.
    http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/BireyselUrun/evde/ses-hizmetleri/telefon/ev-telefonu/tarife

    YanıtlaSil
  2. arkadaş ciddi ciddi en mantıklısı aile kart bide benim dediğim gibi ev hattınızı da güncellerseniz çok uygun fiyatlara geliyor. Detaylı bilgi almak için ya telefon açın ayrıntılı bilgi veriyorlar yada telekom merkezlerine gidin. Yada internet sitesine bakın.

    YanıtlaSil
  3. arkadaşlar merhaba elimde 80 adet 150 dakikalık asker kartı var toptan alacak olursa uygun fiyata vereceğim iletişim için lütfen krktbyr@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dişini ariyormu o dakikalar peki

      Sil
    2. Yurt disi için gecerlimi peki o dakikalar yani 130 dkk var diyelim yurt içimi yoksa herşeye oluyomu

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.