Ana içeriğe atla

Asteğmenlik Sınavı Öncesi Doldurulacak Belgeler

Daha önce yedek subaylık sınavı, yedek subay sınav merkezi, yedek subay sınav merkezinde yapılacak aşamaları ve hangi saatte ve hangi günde yedek subay sınavına gitmek gerektiği hakkında azda olsa bilgi vermeye çalıştım. Sıra geldi yedek subaylık sınavında yani asteğmenlik sınavında doldurulacak belgeler hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Her zaman belirttiğim gibi bu bilgiler zaten başka sitelerde mevcut ben sadece araştırıp okuduğum yazıları yani işe yarar yazıları kendi sitemde yayınlayıp başkaları için kolaylık sağlamaya çalışıyorum. Farklı farklı bir çok sitede, forumda veya facebook sayfalarında bulunan bilgileri tek çatı altında toplamaya çalışıyorum. Artık ne kadar faydalı olur onu bilemem ama elimden geldiğince gerekli bilgileri burada paylaşacağım.
Yedek subaylık sınavı öncesinde, adaylara 2 adet belgeden üçer tane doldurtulacak ve daha önce askerlik şubesinden aldığınız o meşhur sarı zarf yani sevk zarfının içindekiler son defa kontrol edilecek. Eksik veya hata var mı diye...


Size doldurulması için verilecek olan belgelerin biri izin belgesi diğeri ise tebellüğ belgesidir. Bu doldurduğunuz belgeler ile size yeniden bir zarf verilecektir. Size verilen bu yeni zarfın üzerinde size belirtilen alanları doldurmayı kesinlikle unutmayın. Yedek subaylık sınav merkezindeki belgeler ve zarfın üzerindeki alanlar yalnızca SİYAH veya MAVİ Tükenmez Kalem ile yazılması zorunludur. Asteğmenlik sınav merkezine giderken yanınızda siyah veya mavi tükenmez kalem götürmeyi unutmayınız. Yanınızda kalemin bulunması size yardımcı olacaktır ve işinizi kolaylaştırır. Ama illa da kalem götürmenize gerek yoktur. Çünkü yedek subaylık sınavında eğer tükenmez kaleminiz yoksa orada sizden sorumlu kişiler tarafından kalem temin edebilirsiniz. Tükenmez kalem konusunda onlar size yardımcı olur.
Şimdi sıra geldi dolduracağınız belgeler hakkında size bilgi verelim.
İlk olarak izin belgesinin içeriği hakkında konuşalım. Aralık ayı için konuşayım biliyorsunuz ki 1 Aralıkta resmen asker oluyorsunuz. Yani askerlik süreniz azalmaya başlıyor 1 Aralıktan itibaren... 1 Aralık - 12 Aralık arasında mecburi izinli sayılıyorsunuz. Yani izin belgesi sizin yedek subaylık sınavından çıktıktan sonra sivil hayatta artık resmen bir asker olduğunuzu ve yalnızca sınav sonucu size belirtilen birliğe teslim oluncaya kadar (10 Aralık 00:01da teslim olacağınız yer internette belli olur ve 12 Aralık dada teslim olursunuz.) izinli olduğunuz belirten bir belgedir. İzin belgesinin size verilen nüshasını sakın yanınızdan ayırmayınız.


İzin Belgesinde ayrılmış olan alanlar;


Adayın Adı Soyadı : Bu alanın karşısına tam ve açık olarak isminiz ve soyisminizi yazınız. Eğer iki isimli iseniz iki isminizi de yazınız.






  • Aday Numarası : Bu alanı boş bırakınız. Hiç bir şey yazmayın. Aday Numarası size daha sonra sınavın başlangıcından hemen önce verilecektir.







  • Baba Adı : Bu alana Babanızın Adını yazınız. Eğer Babanızın iki ismi varsa iki isminide açık olarak yazınız.


    Memleketi : Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili yazınız. Kütüğe bağlı olduğunuz ili yazınız.


    Doğumu : Doğum tarihinizi Gün-Ay-Yıl olacak şekilde yazınız.






  • Sevk Edildiği As. Şubesi : Sevk işlemlerinizi yaptırdığınız, yani sınav merkezine getirdiğiniz zarfı veren Askerlik şubesini yazınız. Sadece ve sadece ismi mesela Osmangazi. Kısacası yedek subaylık sınavı öncesinde en son gittiğiniz askerlik şubesinin ismini...






  • İzinde Bulunacağı Adres ve Telefon Numarası : Eğer sınavdan sonraki bulunacağınız yerin yani evinizin adresini ve telefon numarasını yazınız. Bunlara ek olarak Cep Telefonu numaranızı da yazınız. Eğer yedek subay sınavından sonra başka bir yerde kalacaksanız oranın adresini yazın. 

    Sıra geldi Tebliğ / Tebellüğ Belgesine; bu belge bir nevi söz belgesidir. Yani sizin yedek subay sınavına girdiğiniz andan en son belirtilen tarihin mesai saati bitimine kadar yani Aralık ayında girecekler için düşünürsek    1 Aralıkta girmiş kişi 12 Aralıkta askerlik yerine mesai bitiminden önce teslim olacağına dair söz verdiğiniz bir belgedir.
    Tebliğ / Tebellüğ Belgesinin arka yüzünde ise; sınavdan sonra bilgi alabileceğiniz iletişim bilgileri bulunmaktadır. 

    Belgenin ön yüzünde bulunan alanlarda ise;


    Aday No : Bu alanı yine boş bırakınız bu alanı da yine İzin belgesindeki aynı alanla birlikte sınavdan önce dolduracaksınız.


    Adı : Bu kısıma sadece Adınızı yazınız. Eğer iki isminiz var ise sadece İLK isminizi yazınız.


    Diğer Adı : Eğer iki isminiz var ise ikinci isminizi bu alana yazınız, tek isminiz varsa bu alanı boş bırakınız.


    Soyadı : Soyisminizi bu alana yazınız.


    Baba Adı : Babanızın ismini yazınız eğer babanızın iki ismi var ise sadece babanızın ilk ismini yazınız.


    Baba Diğer Adı : Eğer babanızın iki ismi var ise babanızın ikinci ismini bu alana yazınız. Babanızın tek ismi var ise bu alanı boş bırakınız.


    T.C. Kimlik No. : Bu bölüme 11 haneli Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı yazınız. Eğer Nüfus cüzdanınızda bulunmuyorsa optik form üzerinde doldurmuş olduğunuz T.C. Kimlik Numarasından hatırlayabilirsiniz.


    Askerlik No. : Askerlik şubenizden aldığınız zarfın içerisinden, optik form ile beraber diplomanızın ve diğer evraklarınızın fotokopileriyle birlikte askerlik şubesinde adınıza düzenlenmiş bir kaç beyaz sayfa daha çıkacaktır. Bu bilgisayar çıktılarının üzerinde Sayfanın ortasının sol üst tarafında KIRMIZI renk ile yazılmış numaralar bulunmaktadır. Bu numaraları aynı sıra ve düzen ile Askerlik No. alanına yazınız.


    Askerlik Şubesi : Bu bölüme biraz dikkat ediniz. Sevk işlemlerinizin yapıldığı Askerlik Şubesi DEĞİL! Sizin kütüğe bağlı olduğu Askerlik Şubesi sorulmaktadır. Kütüğünüzün bağlı olduğu Askerlik Şubesinin Adını yazınız.

    En altta TEBELLÜĞ EDEN kısmında İmzası ve Adı Soyadı bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

    Yukarıda belirtilenlerin haricinde belgelerin üzerinde matbuu olarak ayrılmış bölümlere de sınava girdiğiniz tarihin gün bölümünü doldurmanız gerekmektedir. Bütün bu doldurma işlemlerinde kesinlikle optik form üzerine belgeleri koyup doldurmayınız zira optik form'a zarar verebilirsiniz. Ayrıca her belgenin SAĞ ALT Görevli Komutanın İsmi ve İmzasının eksik olmamasına dikkat ediniz. Belgelerle birlikte Nüfus Cüzdanlarınızı da alıp bilgisayar başındaki görevliler ve ASAL tarafından orda bulunan kişilerce bütün belgeleriniz son bir kez daha kontrol edilecektir.

    Bu işlemler aslında kısa gibi  görülmekte ama bu işlemler bir buçuk saat falan sürüyormuş. Siz bu belgeleri 5 dakika doldursanız bile diğerlerinin doldurmasını beklemek zorunda kalacaksınız. 50 kişi girer 50 kişi çıkar. Arkada adam bırakmak olmaz. :D

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

    Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

    Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

    Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

    Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

    Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.