Ana içeriğe atla

Askerlikte Rahat Etme Tüyoları

Bakın bu yazımız askerde rahat etmek isteyen askerlerimize gelsin. Tabi sivildeki rahat anlayışı ile askerdeki rahatlık anlayışı arasında farklılık olabilir. Neyse konumuza gelecek olursak askerde nasıl rahat edebilirim diye düşünen yeni askere gidecek arkadaşlarımız öncelikle yapmanız gereken şey bilmişlik yapmamak ne kadar çok şey bilirseniz o kadar iş kitlenir size bunun bazen iyi yönleri bazende yorucu yönleri olabilir bu artık tamamen şans.

Askerde rahat etmek için öncelikle komutanız isminizi ezberlemesin eğer isminizi kafasına kazırlarsa örneğin Ali gel Ali git derler o kadar çok askerin arasında sizin isminizi bildiği için işi size verir. Bunun dışında askerde rütbelere fazla görünmemekte fayda vardır. Askerliğiniz boyunca ne kadar az rütbelinin gözünden kaçarsanız o kadar rahat edersiniz. Ortalıkta boş boş gezmeyin hemen göze batarsınız.

İş yapmamak için tüyo vermiş gibi oldum ama askerde iş yaparsanız da hakkını alırsınız. Ama söylemesini ve kendinizi anlatmanız lazım. Bunu örneklemek gerekirse sivilde terzi yada berbersiniz büyük ihtimalde askerde de terzi yada berber olursunuz. Mesela terzi oldunuz ve acil yetişmesi gereken bir durum var sizde o işleri yetiştirmek için gün boyu çalıştınız. Ama bu yorulmanızı komutanlar genelde görmez bu yorgunluğunuzu dile getirmeniz lazım yani gidip komutanınıza gidip yaptığınız işleri anlatın gün boyu çalıştığınızı çok yorgun olduğunuzu söyleyin ve istirahat edebilir miyim diye izin isteyin. Eğer tabiri caizse çakallık yapmıyorsanız büyük ihtimalle komutanınız istirahat izni verir size. Ama siz söylemezseniz durumu anlatmazsanız komutan yüzlerce, binlerce askerin arasında sizi fark etmez sizde yorgun bitkin şekilde devam ederseniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.