Ana içeriğe atla

Askerde İlk Gün Neler Yapılır?

Askerde acemi birliğinde ilk günlerde neler yaşayacağız?


Bu konuya bir el atayım dedim internette gezerken okuduğum bir yazıyı okudum kendime göre güncelledim ve tekrar yazıyorum. İşin doğrusu bu bilgi başkasının fikri daha askere gitmediğim için kendime ait bir bilgim yok daha askerlik hakkında. Bir çoğumuz herhalde biliyordur acemi birliğinde ilk 4 hafta yani yemin törenine kadar dışarı çıkmak yasak başka bir değişle çarşı izni yok. İlk gün nizamiyeden girerken çantanız kontrol edilecek.

Yasaklı ürünlerin içeriye sokamazsınız. Örnek vermek gerekirse cep telefonu, MP3, kısacası elektronik cihazlar ve bazı ilaçlar. Ele konulan elektronik cihazlar terhis olduğunuz zaman size geri verilmektedir. Ama bazı yerlerde cep telefonları çarşı izinlerinde geri veriliyormuş. Her yer birbirinden farklı olduğu için siz yinede bir elektronik alet götürmeyin. İlla götüreceğim derseniz de bari yemin töreninden sonra götürün. Çünkü ilk bir ay bu aletleri kullanmayacaksınız.
Nizamiye kapısından geçtikten sonra çeşitli masaları dolaşıp işlemlerinizi yapıyorsunuz. Daha sonra da 2 adet aşı oluyorsunuz. Bunlardan biri Menenjit diğeri ise Tetanos aşılarıdır. Eğer herhangi bir alerjiniz varsa raporunuzu yanınızda götürün ve görevli doktora gösteriniz. Unutmadan birde şunu belirteyim 3 numaradan uzun saçlılar birde traş kuyruğuna girecekler.

Tüm işlemler bittikten sonra yemin törenine kadar birlikte olacağımız tertiplerimizle ve daha önce gitmiş dedelerimizle tanışıp kaynaşacağız. Bu kaynaşma sırasında olmazsa olmaz hemşehri aramak adettendir. Zaten siz aramadan eskiler 07, 34, 26 var mı diye başlarlar. Toprağım ayağıyla işiniz askerde daha da kolaylaşır.

Görevli komutan sizi 28 gün veya aynı yerde kalırsanız daha uzun süre yatacağınız yer olan yatakhaneye götürür daha sonra orada yatağınızı ve yatağınızın nasıl düzenleneceğini gösterecektir. Her gün toplamamak için gitmeden önce çatal iğne götürün kafanız rahat yatağınız düzgün olsun. Sonra dolap düzenini de gösterip eşyalarınızı dolaba koyuyorsunuz. Bu işlemde bittikten sonra da yemekhaneye gidip yemek yiyorsunuz. Ve en sonda 20:30 - 21:00 gibi de ilk günü tamamlamak için uykuya dalmaya başlıyorsunuz.

Gördüğünüz gibi askerliğin ilk günü bitmiş oldu. Bu gün askerliğin en zor günü. İlk hafta çok zor oluyormuş. Psikolojik açıdan ilk günü ve ilk haftayı geçtikten sonra yavaş yavaş alışmaya başlayacaksınız. Ama sizde alışmak için çalışmaya çalışın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.