Ana içeriğe atla

Acemi Birliğinde Neler Yapılmaktadır?

Şimdi de acemi birliğine el atacağım. Farklı sitelerde okudum ama en son curcuna diye bir sitede durdum. O sitenin yazarı da başka bir yerden okumuş öyle yazmış benden oradan okudum öyle yazıyorum. Hem ben faydalanıyorum hemde burada yazarak başkalarınında okumasını sağlıyorum. Acemi birliği nasıl bir şey? diyerek olaya giriş yapayım. Ben merak ediyordum. Tahmin ediyorum ki benim gibi bir çok kişi vardır. Acemi birliğinde ne yapacağız diye... Hafta hafta acemi birliğini anlatmaya çalışacağım.


1. Hafta: İlk hafta yanaşık düzen eğitimi alınıyormuş. Daha sonra sağa dön, sola dön, geriye dön gibi lise ve orta okulda da beden dersinde gördüğümüz komutları öğretiyorlarmış. Bunun dışında en önemli olan olay selam verme yöntemleri, komutanla konuşma yöntemlerini öğretiyorlarmış. 



2. Hafta: Birinci haftaya ilaveten artık elinizde bir tüfek oluyormuş. Ama bu tüfek olayı birlikten birliğe değişkenlik gösteriyormuş. Tüfek verdiklerine göre tabiki de tüfeğin tanımını, mermi tiplerini, tüfeğin parçalarını falan öğretiyorlarmış. Tüfeği sökme ve takma olayını sonrada tüfeğin temizliğini öğretiyorlarmış.


3. Hafta: Geldik 3. haftaya bakın ne çabuk geçiyor zamanlar. Bu hafta nişan almayı ve ateş etmeyi öğretiyorlarmış. Daha önce aldığınız yanaşık düzen eğitimini ve diğer eğitimleri tekrarlıyorsunuz. Bunla beraber nefes alma, nişan alma ve tüfeğe basma eğitimleri veriyorlarmış. Ve bu hafta bazılarına göre en eğlenceli olan 25 metreden atış yapıyorsunuz. Tabiki de herkese 3 mermi hakkı verilmekte yani sınırsız mermi hakkınız olmayacak. 3 cm çapındaki hedefi vurup vurmamanız çok da önemli değilmiş.


4. Hafta: Acemiliğin son haftası yemin töreni haftası olarak da diyebiliriz. Bu hafta sırf yemin töreni hazırlığı yapıyorsunuz. Yemin töreni için sürekli yürüyüş yapılacakmış. Kusursuz olana kadar eğitimler devam ediyormuş. Tek bir kişi bile hata yaparsa yürüyüş devam ediyormuş. Onun için elinizden geldiğince hata yapmamaya çalışın.

Bunların dışında sizden bazı terimleri ezberlemenizi isteyeceklermiş. Bu terimler arasında şunlar bulunmakta; jandarma nedir, ATATÜRK ilkeleri nelerdir, AK-47 tanımı, MP-5 tanımı, yiv nedir, set nedir, silah parçaları nelerdir, emir nedir, üst nedir, amir nedir, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ nedir bunun gibi...

Bunlar bittikten sonra yani yemin töreninden sonra acemilik bitmiştir demek. Artık ciddi ciddi askersiniz. Yemin töreninden önce tam anlamıyla asker sağılmıyormuş herhangi bir ceza yeme ihtimaliniz yokmuş. Artık askerliğin 1 ayı tamamlanmış oluyor. Şimdiden hayırlı teskereler...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.