Ana içeriğe atla

Birliğime Ne Zaman Teslim Olmalıyım?

Bazı yerlerde okuduğum bir konuya burada el atacağım. Daha doğrusu kendi yorumumu yapacağım. Konu şu birliğinize bir iki gün sonra teslim olursanız sorun olmaz diye yazılar. Böyle bir mantık mı olur hiç gittiğiniz yer okul değil askeriye her şey kurallara göre yapılmaktadır. Hangi mantıkla geç gidin diyorsunuz anlamıyorum. Çakallık yapmak için kendinizi tehlikeye atmayın. Tamam istisna olabilir belki gittiğiniz birliğin komutanı iyi niyetli olabilir o yüzden de size ceza vermez. Ama dediğim gibi bu komutanın insafına kalmış bir şeydir. Normalde geç teslim olursanız para cezası alırsınız. Ayrıca her geç kaldığınız gün için askerliğinize fazladan gün eklenir. Buda sanırım 7 gündür. Yani çakallık yapayım derken askerliğiniz uzayabilir. Ayrıca bide para cezası yersiniz.
Kısacası askerliğinize tam gününde ve saatinde gitmeye çalışın. Çokta erken gitmeyin, çokta geç gitmeyin en iyisi saat 3-4 gibi teslim olunuz. Nede olsa er yada geç teslim olacaksınız. İşi uzatmaya gerek yok. Zaten son günlerde kafanızda sadece askerlik olacağı için adam akıllı sivil hayattan zevk almazsınız. Helede son gün sokakta gezseniz bile kafanızda hep askerlik olacak bu yüzden de zamanında askerliğinize yani birliğinize teslim olunuz.
Erken giderseniz işlerinizi erkenden bitirip kafanız rahatlar ama içere de boş boş beklersiniz diğerlerini...
Çok geç giderseniz mesai saati biteceği için bir kargaşa ortamında kendinizi bulursunuz. Stres üstüne stres olursunuz.
Bazı yerlerde saat 4 gibi gidin diyor. Sebepleri ise; saat 4 gibi mesainin bitmesine az kalmış oluyor insanlar o saatlerde sizle adam akıllı ilgilenmezlermiş.
En iyisi daha öncede yazdığım gibi öğleden sonra birliğinizin olduğu il veya ilçeye gidin biraz gezin çevreyi iyice tanıyın sonra adam akıllı bir restoran da girin ve güzelce bir yemek yiyin... Yemekte bitince artık zamanı gelmiş oluyor. Yavaş yavaş birliğinize doğru gitmeye başlayın ve birliğinize teslim olunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.