Ana içeriğe atla

Asteğmenlik Sınavı Sonrası Yapılan İşlemler

Adım adım yedek subaylık sınavı hakkında bilgileri aktardım. Şimdiye kadar hep yedek subaylık sınavı öncesi veya yedek subaylık sınavı sırasını anlattım. Şimdi ise yedek sınavı sonrasını ve mülakat sonrasını anlatacağım.
Yedek subaylık sınav merkezinde işleriniz bittikten sonra size verilen verilen belgelerden yalnızca optik formu eğitim salonundayken teslim edeceksiniz. Buradan sonra sizi mülakat için başka bir salona götürecekler. Mülakat için dedim ama merak etmeyin genelde bu aşamada sizi mülakata almıyorlar sadece elinizde bulunan belgelerin ve optik formların son kontrolünü ve bunları zarflama işlemelerini yapıyorlar. Yani adı mülakat ama yine söyleyeyim mülakat yapma ihtimalide olabilir. Gerçi onlarda haklı yüzlerce insanı mülakat yapmak kolay olmaz yani çok uzun sürer.
Bu işlemler bitince artık bir OH diyebilirsiniz. Çünkü artık işlemleriniz bitmiş olacak. Daha önce anlatmıştım yedek subaylık sınav merkezinde neler yapılır diye. Okuduysanız orada demiştim nizamiye kapısından sizi bir otobüse bindirirler ve eğitim salonuna götürürler diye... O götürdükleri yerde işlemleri bitirmiş olduğunuz için yani tüm işlemleri bitirdiğiniz için sizi yine o otobüse bindirirler ve başlangıç noktanız olan, saatlerce beklediğiniz o ünlü nizamiye kapısına kadar götürüp bırakırlar. Artık kafanız çok rahattır çünkü artık herhangi bir işlem kalmamış olacaktır. İsterseniz hemen çıkıp gidin sınav merkezinin olduğu şehri gezin (yeteri kadar enerjiniz kaldıysa) veya evinize gitmek için otogara gidin ya da en başta size verilen  yemek fişini kullanarak kumanyanızı alıp yemeğinizi askeriyede yiyebilirsiniz. Ama tek şart yemeyi askeriyede yeme şartı var. Yani kumanyayı alıp dışarıda yiyemezsiniz. 
Ayrıca şuna dikkat etmeye çalışın. Size verilen kumanyada sevmediğiniz bir şey varsa örneğin elma, çikolata gibi benzeri şeyleri çöpe atmak yerine kumanyayı aldığınız yere geri iade ediniz. Bu sayede israf etmekten kurtulursunuz. Bu yemediğiniz ve dokunmadığınız yiyecekler görevini yapan askerlere verilmektedir.
Nizamiyeden çıkarken görevli askere verdiğiniz cep telefonlarınızı size verilen fişle almayı unutmayın. Aman heyecana kapılıp cep telefonunuzu unutmayın. O kargaşada kafanız darmaduman olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yemin Töreninden Sonra İzin Veriyorlar Mı?

Daha önce bu sitemde hiç yemin töreni olayına girmiştim. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. 341. Dönem Yedek Subay ve kısa dönemlerin facebook sayfası nda gezinirken bir kişinin merak ettiği soruya cevap vermek için yazıyorum bu yazıyı. Bu soru sadece kısa dönem er veya asteğmen ler için değil genel olarak tüm askerler için geçerlidir. Yaklaşık 1 ay süren acemilik eğitimi sonunda yemin töreni olur. Bu yemin töreni nden sonra ailesi gelenlere 2 gün evci izni verilir. Cuma günü olan yemin töreni nden hemen sonra evci izni ne çıkabilirler. Pazar günüde saat 5 gibi geri birliklerine teslim olurlar. Evci iznine çıkmak için anneniz, babanız veya evli abla ve abiniz olması gerekmektedir. Birde evci izni için dilekçe yazmaları gerekmektedir . Örnek dilekçeyi nizamiyede verirler. Zaten yemin töreninden hemen önce komutanınız size sorar. Kimler evci iznine çıkmak istiyor? , kimler dağıtım iznine çıkmak istiyor? diye sorarlar. Ailesi gelmeyenler ise; Cuma, Cumartesi ve Pazar gü

Asteğmenlik Sınavı ve Örnek Sorular

Evet asıl konuya el atalım. Yedek subaylık ve yedek subaylık sınavı hakkında bir çok yazıyı hem burada hemde facebook sayfasında paylaştım. Şimdi asıl konuya gelelim. Yedek subaylık sınavı ve içeriği hakkında bilgiyi paylaşacağım . Gerçi bazı arkadaşların umurunda değil şıkları sallayıp geçerim diyor. Buradaki amaçları sanırım yedek subay çıkma ihtimali yani kısa dönem asker olmak istemeleridir. Ama bu yöntem işe yaramaz eğer ordunun ihtiyacı varsa sizi kesin yedek subay yaparlar. Daha önce yazmıştım yedek subaylık sınavının ne işe yaradığını yani ne için yapıldığını... O yazımı kesin okuyun ve yedek subay sınavı elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Yedek subay sınavı na genellikle büyük bir eğitim salonunda girersiniz. Burada bir komutan bazı açıklamalar yapacaktır. Bu açıklama yapan komutanı dikkatlice dinleyiniz. Bu eğitim salonunda size yedek subaylık sınavı öncesinde ADAY Numaranız verilecektir. Aman bu numarayı kaybetmeyin ve hemen yakanıza iğneleyin. Daha önce anl

Askerde Vefat (ölüm) İzni Hangi Şartlarda Kullanılır?

Yakını Ölen Askere Ölüm İzni Verilir mi? Her Türk vatandaşının vatan borcu olan askerlik uzun bir süreçtir. Askerlik dönemi içinde bazen istemesek de hayatın gerçeklerinden biri olan ölüm ailemizin kapısını çalabilir. Bu üzücü olayı kimsenin başına gelmesini istemesek de hayatın bir parçası olan ölüm, beklenmedik bir anda maalesef bir yakınımızın başına gelinir. Askerlik görevi sırasında  yakını ölen askere ölüm izni verilir mi ? diye birçok soru akıllara gelmektedir. Devlet sadece bu durumlarda er ve erbaşlara sadece 1. derece yakınını kaybeden kişilere ölüm izni vermektedir. Devlet Yakını Ölen Askere Kaç Gün İzin Veriyor? Askerde iken bir yakınınız ölürse vefat izni altında 10 gün yasal izin kullanabilirsiniz ayrıca 10 gün yanında yol izni de vermektedirler. Bu verilen izinler askerlikten sayılmaktadır. İzne çıkmadan önce askerliğin bitmesine 30 gün kalmışsa izin dönüşü 20 gününüz kalmaktadır. Ayrıca 1 gün ile 4 gün arasında yol izninizde askerliğinizden düşülecektir.